7 עצות לבניית בר משקאות בייתי
תמיד רציתם לעמוד בנון שלנטיות ליד איזה בר, כמו ג’יימס בונד בשעתו, ולבקש את המרטיני היבש שלכם מעורבב אבל לא מנוער? ובכן, לא רק ג’יימס בונד יכול – באמצעות כמה כללי יסוד וסכום מינימאלי של כ-600 שקל לרכישת המשקאות, תוכלו גם אתם לייסד בר ביתי אך מקצועי.
1. ארבעת המינים
רצוי מאוד להחזיק ארבעה סוגים של משקאות המכונים “לבנים”: וודקה, רום, ג’ין וטקילה. המשקאות הלבנים (יותר נכון שקופים) הם הבסיס לכל דבר, אומר טל חוטינר, מנהל מקצועי של חברת IBBL-SPIRIT המייבאת מותגי אלכוהול, ומסביר כי המשקאות קרויים ספיריט ומכילים מעל 40% אלכוהול. לתוצאות טובות יותר רצוי שהמשקאות יהיו באיכות טובה וממותגים ידועים, למשל: לוודקה – “סמירנוף”, “אבסולוט” או “פינדלנדיה”, לג’ין – “גורדון” או “ביפיטר”, לרום – “קפטן מורגן” לבן או “בקרדי” וטקילה דוגמת “קווארבו גולד”. מחירים: וודקה – 60-50 שקל; ג’ין – 100 שקל; רום – 120-60 שקל, טקילה – 170 שקל.
2. וורמוט
כדאי להחזיק לפחות שני סוגי וורמוט כמו “מרטיני” או “צינזאנו” לבן ויבש. וורמוט הוא יין שמתבלים בעשבי תיבול ומחזקים באלכוהול, והוא משמש כמרכיב בהרבה מאוד קוקטיילים. יתרון נוסף של משפחת המשקאות הזו הוא שהם אינם חזקים באלכוהול, ואפשר לשתות אותם מבלי לערבב עם משקאות אחרים. לדברי חוטינר יש בהם לא מעט סטייל אירופי. מחירים: כ-50 שקל לבקבוק.
3. ליקרים
ליקרים הם תוספי טעם מצוינים לקוקטיילים. יש ליקרים על בסיס תפוזים, קפה ועוד. הם מיועדים לאנשים שהוודקה אינה מחליקה מעדנות בגרונם. בנוסף, מסביר חוטינר, הם טובים כקינוח אחרי ארוחה כבדה. להעשרת הבר הביתי כדאי לקנות ליקרים איכותיים, אחד או שניים, לפי הטעם האישי: “אייריש קרים בייליס” – ליקר בטעם קפה או ליקר תפוזים דוגמת “קוואנטרו”. מחירים: ליקרים תוצרת הארץ כדוגמת סטוק יעלו כ-40-30 שקל; ליקרים תוצרת חוץ יעלו 200-150 שקל ואף יותר.
4. וויסקי
אין בר שמכבד את עצמו ללא וויסקי. מעבר להיותו משקה פופולרי, הוויסקי הוא סוג של סמל סטטוס. מתאים מאוד לקוקטיילים חורפיים ומהווה את המסה העיקרית בכל בר מקצועי. מומלץ להחזיק שני סוגים של וויסקי: אחד בסיסי כדוגמת “ג’וני ווקר רד לייבל”, או וויסקי אירי דוגמת “הבושמילס”, להרמת כוסית או לערב עם חברים. בשביל הרושם הנכון, מבהיר חוטינר, כדאי גם להחזיק וויסקי מדרגת פרימיום דוגמת ה”ג’וני ווקר בלק לייבל” או ה”שיבס ריגל”. מחירים: החל מ-400-130 שקל ועד עשרות אלפי שקלים לבקבוק.
5. כלים
רצוי שהבר יכיל את הכלים הבאים: שייקר אחד לפחות עם פתח לסינון – תורם לערבוב קוקטיילים מהר, וכשמכניסים קרח הוא גם מקרר אותם; כפית ערבוב ארוכה – משתמשים בה אם רוצים לערבב את המרכיבים אבל לא לקרר אותם: שמים את המרכיבים בשייקר ומערבבים עם כפית ערבוב; כלי לקוביות קרח ומלקחיים – כלי עם תחתית כפולה, שנועד לנקז את המים מהקרח. מחירים: החל מכ-50 שקל לכלי.
6. כוסות להגשה ושתייה
הבר אמור לשרת אנשים בעלי טעמים שונים עם העדפות מיוחדות. כדי שכולם יבואו על סיפוקם כדאי להחזיק מלאי מינימלי של הכוסות הבאות: 6 כוסות אולד פאשן – כוס רחבה ונמוכה, עדיף עגולה, למשקאות כמו וויסקי; 6 כוסות מרטיני משולשות – כוס על רגל דקה ומשולשת למעלה; 6 כוסות “היי בול” – כוס צרה וארוכה שמשמשת למשקאות כמו וודקה עם תפוזים, רום עם קולה ועוד; כוסית מידה או כוס שוט בנפח של 50 מ”ל – זו המידה המקובלת בערבוב קוקטיילים, מסייעת למדוד את הכמויות הנכונות לפי מתכוני הקוקטיילים השונים. מחירים: כוסות פשוטות 12-10 שקל לכוס.
7. תוספות מיוחדות
קוקטיילים שונים ידרשו מיץ לימון (ליים) או סודה. ליצירת משפחה שלמה של משקאות ניתן להחזיק סאוור – ערבוב של מיץ לימון עם מי סוכר. שאר הקוקטיילים ניתנים לייצור ממוצרים שיש בבית כמו חלב, שמנת, לימון טרי, מיץ תפוזים או אשכוליות, מיץ חמוציות וכדומה. מחירים: ליים מסוכר 25-20 שקל לבקבוק.